Szezámos uborkasaláta
- 1 nagyobb kígyóuborka
- fél csésze rizsecet
- 1 kanál fehér szezámmag
- 1 kanál szezámolaj
- 1 közepes vöröshagyma apró kockára vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 kanál cukor
- csipetnyi só
Hámozd meg az uborkát, majd vágd ötcentis darabokra. Ezután szeld fel, majd vágd gyufaszál alakúés méret? csíkokra. Keverd el a sót az ecettel, majd öntsd az uborkáraés egy kis edényben forrald fel. Alacsony lángon párold két-három percig egy kis vízzel, sz?rd le, majd hagyd kih?lni. A levét ?rizd meg. Pirítsd meg a szezámmagot egy serpeny?ben, majd tedd félre. Hevítsd fel az olajat a serpeny?ben, pirítsd meg benne a hagymátés a fokhagymát. Add hozzá a többi f?szertés a félretett uborkalét. Addig kevergesd, amíg a cukor elolvad. Az uborkát helyezd el a tányéron, öntsd rá a szószt, hintsd meg szezámmaggal. Melegenés hidegen is finom.